22 lapkričio 2012

Nomeda Marčėnaitė kvietė gyvenimą pasaldinti sveiku desertu

Trečiadienio vakarą menininkė ir televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė ir virtuvės šefas Reinaldas Janonis kvietė svečius į virtuvę. Tą vakarą „Čiop Čiop“ kulinarijos studijoje buvo gaminamas sveikas desertas, kuriame nėra nė truputėlio cukraus. Taip jiedu ragino svečius rūpintis ne tik išvaizda bet ir sveikata – įprastą cukrų pakeisti tikru perversmu virtuvėje tapusia medaus žole, visame pasaulyje dar žinoma stevijos vardu.
Nomeda Marčėnaitė kvietė gyvenimą pasaldinti sveiku desertu
Į jaukią kulinarijos pamoką susirinko ir sveikai mitybai neabejingos Lietuvos įžymybės. Deserto gaminimo paslapčių dainininkė Evelina Anusauskaitė su mama Jurga Anusauskiene. Medaus žolės paragauti susigundė ir iliuzionistas Mantas Wizard bei jo šokėja Kristina Tarasevičiūtė. Mantas buvo vienas pirmųjų svečių susigundžiusių paragauti ir pačios medaus žolės. „Ar nieko nenutiks, jei jos paragausiu?“, - juokėsi magas. Patikintas, jog medaus žole galima gardinti ne tik patiekalus ir gėrimus, bet net ir pakeisti saldainius, iliuzionistas liko maloniai nustebintas neįprastu šio augalo saldumu.


Susibūrę aplink virtuvės stalą vakaro svečiai gamino ne tik gardų, bet ir labai sveiką desertą – bananų ir avokadų kremą su džiovintais vaisiais. Skaniais eksperimentais garsėjantis jaunasis virtuvės šefas Reinaldas Janonis nė vieno nepaliko be darbo. Evelinai Anusauskaitei teko pareiga maišyti kremą, jos mamai Jurgai supjaustyti šviežius bazilikus, o Mantas Wizard stojo prie viryklės.


Surengti susitikimą virtuvėje ragaujant sveiką desertą paskatino noras papasakoti apie Lietuvoje dar mažai žinomą natūralų saldiklį Steviozidą. Iš stevijos augalo arba tiesiog medaus žolės gaminamas saldiklis yra net 200 kartų saldesnis už cukrų, tačiau neturi kalorijų. Dėl šių savybių saldiklis yra saugus vartoti netoleruojantiems gliukozės žmonėms, diabetikams, ar tiesiog norintiems nekenkiant sveikatai riboti per dieną suvartojamų kalorijų kiekį.


Šį saldiklį Lietuvai pristato bendrovė „Coca-Cola“, kuri prieš kelis mėnesius jį pradėjo naudoti gaminant šaltą arbatą „Nestea“. „Džiaugiamės galėdami pristatyti gėrimus, kuriuos gali drąsiai rinktis kūno linijomis ir sveikata besirūpinantys žmonės. Gėrimas papildytas saldų skonį suteikiančiu Stevijos ekstraktu, išgaunamu iš Paragvajuje augančių stevijos augalų.


Tad mažesnį cukraus kiekį suvartoti norintys pirkėjai turės platesnes pasirinkimo galimybes“, - sakė Laura Puidokaitė, renginio organizatorės „Coca-Cola“ kompanijos atstovė Lietuvoje. Prekybos centruose jau galima rasti „Coca-Cola“ gaminamą dviejų skonių šaltąją arbatą „Nestea“, kurios sudėtyje yra 30 proc. mažiau cukraus.




Esame viena labiausiai patyrusių komunikacijos konsultantų agentūrų Lietuvoje.
Tikime, kad komunikacija ne tik keičia pasaulį. Ji ir padeda pasikeitusiame pasaulyje.
Apie mūsų veiklą - iš pirmų lūpų.