20 vasario 2014

„McDonald's“ maisto gamybai naudotą aliejų Baltijos šalyse perdirba į biokurą

Populiariausias restoranų tinklas Baltijos šalyse „McDonald‘s“ visą savo restoranų virtuvėse maisto gamybai naudotą aliejų jau dešimt metų perdirba į biokurą. Visose trijose Baltijos šalyse bulvyčių gruzdinimui naudotą aliejų „McDonald‘s“ atiduoda Lietuvos bendrovei „Biomotorai“. Vien per praėjusius metus „McDonald‘s“ šiai įmonei perdavė daugiau nei 158 tūkst. litrų naudoto aliejaus, iš kurio buvo pagaminta 135 tūkst. litrų biokuro.
„Rūpinamės aplinka, todėl nuolat ieškome būdų, kaip perdirbti maisto gamybos atliekas ir pakuotes. Džiaugiamės, kad jau dešimtį metų Baltijos šalių restoranuose panaudotą aliejų atiduodame, kad iš jo būtų gaminamas biokuras. Įdomu, kad iš šešių litrų aliejaus mūsų partneriai pagamina net penkis litrus biokuro. Tai tik įrodo, kad panaudoti produktai neturėtų būti laikomi atliekomis – juos galima efektyviai panaudoti, o jų perdirbimas padeda tausoti gamtą ir skatina atsakingą verslą“, – sako Tomašas Navrockis (Tomasz Nawrocki), „McDonald's“ vykdomasis direktorius Baltijos šalyse.


„Džiaugiamės ilgalaikiu bendradarbiavimu su „McDonald‘s“ ir dar vieniems metams pratęsta partneryste. Baltijos šalių „McDonald’s“ restoranuose surinktas aliejus Lietuvoje apdorojamas modernia valymo ir filtravimo įranga, iš kur ši tvari biomasė keliauja į Austrijos ir Vokietijos biodyzelino gamyklas. Ten ji tampa mažiausiai CO2 į aplinką išskiriančiu kuru – biodegalais. Naudojant šį kurą CO2 išskiriama beveik dvigubai mažiau nei pasirinkus įprastą kurą“, – sako UAB „Biomotorai“ vadovas Donatas Karanauskas.


Visoje Europoje daugiau nei 80 proc. viso „McDonald‘s“ restoranuose sunaudojamo aliejaus yra paverčiama biokuru, ir toliau dirbama, kad šis procentas augtų.


„McDonald‘s“ restoranuose Baltijos šalyse naudojamas tik aukščiausios kokybės 100 proc. augalinis aliejus, pagamintas Vokietijos gamintojo „Walter Rau“ iš rapsų ir saulėgrąžų sėklų mišinio. „McDonald‘s“ laikosi aukščiausių kokybės ir saugumo standartų, todėl naudoja tik tuos maisto produktus, kurie atitinka nacionalinius ir tarptautinius reikalavimus.


„McDonald‘s“ ne vien perdirba savo restoranuose panaudotą aliejų, bet ir kitais būdais rūpinasi aplinka. Savo restoranuose Baltijos šalyse „McDonald‘s“ įrengia tik energiją taupantį apšvietimą ir kitus įrenginius, kas padeda gerokai sumažinti energijos suvartojimą. „McDonald‘s“ taip pat reguliariai tvarko ne tik savo restoranų aplinką, bet ir kaimynystę. Patiekalams pakuoti „McDonald‘s“ naudoja kuo mažesnes, lengvesnes pakuotes. Beveik 90 proc. visų bendrovės naudojamų pakuočių yra pagamintos iš atsinaujinančių šaltinių ir perdirbto popieriaus.
 
Esame viena labiausiai patyrusių komunikacijos konsultantų agentūrų Lietuvoje.
Tikime, kad komunikacija ne tik keičia pasaulį. Ji ir padeda pasikeitusiame pasaulyje.
Apie mūsų veiklą - iš pirmų lūpų.